Kontakt övningar....

Här kommer lite tips på lite kontakt övningar som jag och matte brukar köra matte hittade de på

http://www.perssonskennel.se/21452429
 

Grunden i att få bort ett problembeteende, förbättra relationen och ledarskapet ligger i att få en bättre och ökad kontakt med sin hund.Det är starplattformen för all framtida träning. Nedan finns exempel på några kontaktövningar du och din hund kan göra, på promenaden, i soffan framför tv:n, när ni väntar på bussen, när du helst har fem minuter över.

Godis i munnen
Sitt/stå nära hunden. Visa godiset. Stoppa det i munnen. Håll dina händer på ryggen.Vänta till hunden hittar godiset, Varsågod! Detta är den första kontaktövningen man tränar för att få fokus på erat ansikte.

Godis i handen
Sitt/stå nära hunden. Visa godiset för hunden. Göm det i handen. Vänta på ögonkontakt.  Varsågod när hunden tittat dig i ögonen! I början kräver du bara en halv sekunds ögonkontakt, sen sakta ökar du kraven til en sekund, två sekunder, tre sekunder osv..

Godis på marken
Sitt nära hunden, lägg en hand på bogen. Visa godisbiten, lägg ner den. Vänta ut hunden på ögonkontakt. Varsågod vid ögonkontakt. Samma gäller här öka tiden för ögonkontakt långsamt,

Godistuvan
När hunden är vänd från dig/på annat håll. Sätt dig på huk och lägg godiset på backen. Börja pilla på godiset och inspektera det väldigt noga. När hunden kommer, dela med dig av din "skatt".
Gör hunden mer uppmärksam på dig under promenaden " Vem vet när matte hittar en godishög?"

Massage
För att massera sin hund behöver man inte vara något proffs, att smekas och knåda hundens muskler lite försiktigt är jätte avslappnade och skönt för hunden, Plus att du tillför något positivt i din hunds liv.

Lek
Lek kurragömma, brottas, göm godis och leksaker för hunden att hitta, ha springtävling eller tafatt med hunden.

Ha roligt tillsammans!

Jätteviktigt!

Kroppshantering
Att känna igenom hunden, titta på tassar, öron,munnen, känn igenom alla muskler.

Ha mysigt tillsammans en liten stund
Bra övning för att öka självförtroende för dig i din hunds kroppszon. Använd mycket verbalt beröm samt godis om hunden tycker det är lite obehagligt! Bra altenativ till massage om hunden har svårt att lägga sig ner eller tycker det är obehagligt med massage, kroppshantering kan med tiden gå över till massage när hunden blivit tryggare med dig i sin kroppszon.

källa: Hundsteg


Kommentarer
Anna Freddie & Bilbo

Åh vad roligt med en trixi blogg :))

2011-05-28 | 21:53:37 | http://svanstippen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: